Ελληνική Νομοθεσία – Μπορούν όλοι να υιοθετήσουν;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Η ελληνική νομοθεσία – η οποία σύμφωνα με όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης θα διαφοροποιηθεί- είναι μια αντιφατική νομοθεσία. ..
Από την μία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη και από τις ελάχιστες σε όλο τον κόσμο που επιτρέπει την ιδιωτική νομοθεσία και άρα το εμπόριο βρεφών και από την άλλη αποδέχεται την υιοθεσία από μονογονεικές οικογένειες χωρίς να αποκλείει και τους άνδρες.
Συγκεκριμένα το άρθρο 7 παράγραφος 2 αναφέρει ότι « όταν για την υιοθεσία ανηλίκου,οι φυσικοί γονείς ή ο επίτροπος έρχονται σε απευθείας συνεννόηση με τους υποψήφιους θετούς γονείς χωρίς την μεσολάβηση κοινωνικής υπηρεσίας ή οργάνωσης, οφείλουν τόσο αυτοί όσο και οι υποψήφιοι θετοί γονείς, πριν την παράδοση του παιδιού ή μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα από αυτήν, να ανακοινώνουν τη σχετική πρόθεση τους στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία.»
Δηλαδή το ελληνικό κράτος αποδέχεται την ιδιωτική υιοθεσία και την συναλλαγή που μπορεί να γίνει ανάμεσα στους βιολογικούς και τους θετούς γονείς μόνο που τις περισσότερες φορές διαμεσολαβεί ένας τρίτος άνθρωπος ο οποίος, όχι φυσικά με το αζημίωτο φέρνει σε επαφή τις δυο πλευρές.
Πέραν τούτου πάντως σε αυτή την παράγραφο υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό που αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους υπευθύνου των μη κυβερνητικών οργανώσεων, σωματείων συλλόγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και φιλοξενούν κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα και γενικά ταλαιπωρημένα παιδιά – τους αναφέρει ως επιτρόπους – να δώσουν την συγκατάθεση τους προκειμένου να υιοθετηθεί κάποιο παιδί το οποίο φιλοξενείται σε αυτούς και του οποίου έχουν κερδίσει δικαστικά την επιμέλεια.
Σε ότι αφορά τις μονογονεικές οικογένειες σε όλη την νομοθεσία ο νομοθέτης μιλά για το υιοθετημένο παιδί χωρίς και τον θετό γονέα, χωρίς να θέτει καμιά προϋπόθεση για το φύλο του γονέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου